Старомоден шарен сладкиш със сладко: Някога се е правил във всяка къща, но днес почти никой не го помни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Старомоден шарен сладкиш със сладко: Някога се е правил във всяка къща, но днес почти никой не го помни
Старомоден шарен сладкиш със сладко: Някога се е правил във всяка къща, но днес почти никой не го...
355
Източник: За Жената
Старомоден шарен сладкиш със сладко: Някога се е правил във всяка къща, но днес почти никой не го помни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме ви най-добрата рецепта за Старомоден шарен сладкиш със сладко .

Рецепта, която дори баба ви може би вече няма! Това е една от онези торти, които се помнят, но рядко се правят днес, защото почти са изчезнали от трапезите ни. Открих я и тя ми върна спомени - мека жълта и сочна кафява кора, съчетана с кайсиево сладко и покрита с перфектна шоколадова глазура.

Носталгия във всяка хапка, за всички любители на класическите сладкиши. Запишете си необходимите продукти:

Старомоден шарен сладкиш със сладко

Продукти:

Жълта кора:

  • 6 яйца
  • 6 супени лъжици захар
  • 6 супени лъжици брашно
  • 10 супени лъжици олио
  • 14 г бакпулвер

Кафява кора:

  • 6 яйца
  • 6 супени лъжици захар
  • 6 супени лъжици брашно
  • 10 супени лъжици олио
  • 14 г бакпулвер
  • 3 супени лъжици какао

Друго:

  • кайсиево сладко (за намазване)
  • захарен сироп или компот (от кайсии) за сиропиране на корите
  • 120 г шоколад
  • 3 супени лъжици олио

Приготвяне:

Жълта кора:

Разбийте белтъците до твърд сняг, след което добавете жълтъците и захарта.

жълтъци в белтъците

Снимка: YouTube

Добавете олиото, брашното и бакпулвера и разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, и печете 15 минути на 180°C.

бяло тесто

Снимка: YouTube

жълта кора

Снимка: YouTube

Кафява кора:

Процедурата е същата като за жълтата кора, само че към брашното се добавя какаото.

Печете на 180°C за 15 минути.

шоколадово тесто

Снимка: YouTube

Съединяване на сладкиша:

Разделете всяка от корите на две, така че да получите общо 4 кори (две жълти и две кафяви).

разрязан блат

Снимка: YouTube

бял блат

Снимка: YouTube

Напоете тъмната кора с няколко лъжици от компота, след което намажете със слой кайсиев конфитюр.

кора с кайсиево сладко

Снимка: YouTube

Отгоре поставете светла кора, отново напоете с малко сироп и намажете със слой кайсиево сладко.

кайсиево сладко

Снимка: YouTube

Процедирайте така, като редувате кори и сладко, докато накрая завършите с бяла кора.

светли и тъмни кори

Снимка: YouTube

Глазура:

Разтопете шоколада с олиото в съд за готвене на водна баня и я излейте върху сладкиша.

глазура сладкиш

Снимка: YouTube

Оставете да се стегне на стайна температура, след което приберете в хладилник, за да се охлади напълно.

Нарежете сладкиша на кубчета или блокчета и сервирайте с чаша кафе или чай.

старомоден сладкиш

Снимка: YouTube

парчета шарен сладкиш

Снимка: YouTube

Семпъл, старомоден, но неустоимо сочен и ароматен сладкиш, който ви връща в детството.

парче старомоден сладкиш

Снимка: YouTube

старомоден шарен сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft