Студена грахова супа със сметана и естрагон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Студена грахова супа със сметана и естрагон
Студена грахова супа със сметана и естрагон
admin
Добавена от: admin
8424
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. несолено масло
1 голям стрък зелен лук, нарязан на ситно - около 1/4 чаша
1 1/2 чаши пилешки бульон
сол
прясно смлян черен пипер
2 чаши обелен зелен грах
1/2 чаша гъста сметана (заквасена)
1 ч.л. фино настъргана лимонова кора
пресен естрагон
резени репичка

Разтопете маслото в малък дълбок тиган на среден огън. Добавете лука и сотирайте, докато лукът стане прозрачен - без да покафенява, около 3-4 минути. Добавете бульона, 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер и оставете да къкри още 2 минути. Отстранете от огъня и оставете да изстине на стайна температура.
През това време възварете подсолена вода в голяма тенджера. Добавете граха и го варете, докато омекне - 2-3 минути. Отцедете и изплакнете под студена вода.
Смесете половината от охладения бульон и граха в купата на кухненски робот. Разбийте, докато сместа стане много гладка. Добавете още бульон - по малко на порции и продължете да разбивате, докато супата достигне желаната консистенция (да е леко гъста). Прехвърлете в купа и овкусете със сол и черен пипер. Разбийте сметаната и лимоновата кора в малка купичка. Внимателно разбъркайте сметаната в граховата смес, като целта е да не се хомогенизират напълно, а да се виждат ивички сметана. Разпределете по купичките и украсете с резени прясна репичка и листенца естрагон. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft