Студена картофена крем-супа
    
    
     
                
            
                 5 Септември 2012
            
            
            14618
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	3 бр. големи сварени картофи
	600 мл студен зеленчуков бульон
	3 стръка зелен лук или един стрък малък праз
	200 г квасена сметана
	много зелени подправки по избор
	сол, черен пипер
Картофите и лукът се нарязват и се пюрират с част от бульона. Добавя се останалият бульон и сметаната, разбива се. Подправките се нарязват на ситно, добавят се в супата, подправя се на вкус със сол и пипер. По желание може да се добави настъргано сирене.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








