кайма - 600 г телешка
	галета - 4 с.л
	прясно мляко - 1/4 ч.ч
	яйца -1 голямо
	сол - 1/2 ч.л
	черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
	кимион - 1/2 ч.л.
	магданоз - 1/2 ч.ч.накълцан
	брашно - за овалване
	ориз - 1/2 ч.ч
	зехтин - 2 с.л
	лук - 2 ч.ч ситно накълцан
	чесън - 4 скилиди, скълцани
	дафинов лист - 2 листа
	бульон 10 ч.ч. телешки, може и вода
	домати - 4 ч.ч консервирани, пасирани 
Загрейте зехтина и сложете да се запържи 1 и 1/2 ч.ч. от лука и 1/2 от чесъна. След около 5 минути добавете бульона, доматите и дафиновите листа. Щом заври, похлупете и оставете да къкри за 20-тина минути.
През това време смесете каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалия лук и чесън и овкусете със солта, черния пипер, кимиона и половината от магданоза. От каймата оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно.
След това ги добавете заедно с ориза в супата. Намалете котлона, похлупете и оставете супата да ври до сваряване на ориза и топчетата - за около 20 минути. Махнете готовата супа от котлона и добавете останалия магданоз и сол и черен пипер на вкус.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








