Суров ягодов пай

вход през zajenata.bg
Суров ягодов пай
admin
Добавена от: admin
34108
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Коричка:
1 чаша сурови американски орехи
3/4 чаша сурови орехи
1 чаша (с качул) фурми без костилките
¼ ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
Плънка:
3 чаши пресни ягоди (нарязани на половинки, ако са големи) + още малко за украса
3/4 чаша сурово кашу
3-4 с.л. сироп от агаве (може да се замени с кленов сироп)
1 ч.л. прясно изстискан лимонов сок
2 щипки сол
1 ч.л. лимонова кора
 

Намазнете леко форма за пай с кокосово или друго масло. За коричкаат: сложете всички продукти за нея в кухненския робот и смелете за кратко, докато се получат трохи и сместа запазва формата си, щом я прищипете с пръсти. Прехвърлете я в приготвената форма и притиснете равномерно по дъното и стените. За пълнежа: сложете всички съставки (освен лимоновата кора) в блендер или кухненски робот. Пюрирайте за минута-две на умерена скорост, докато сместа стане напълно гладка, а кашуто все още се усеща. Опитайте на вкус и сложете още подсладител, ако е необходимо, след което отново пюрирайте. Накрая объркайте и лимоновата кора. Сипете пълнежа в коричката и покрийте с алуминиево или друго фолио, след което сложете във фризера за поне 5-6 часа, докато стегне. След като изтече това време, паят трябва да може да се реже. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft