 
                
            
	Коричка:
	1 чаша фурми
	1/2 чаша конопено семе
	1/3 чаша ленено семе (ненатрошено)
	3 с.л. какао на прах
	Плънка:
	3 замразени банани
	1 чаша фурми
	2 чаши кашу
	2 с.л. кокосово масло
	1 1/4 чаши вода или веганско прясно мляко (соево), според вкуса
	1/4 чаша какао на прах
	2 с.л. фъстъчено масло
	За коричката: смелете семената и какаото в кухненски робот, докато се получи брашно, след това прибавете почистените от костилките фурми и мелете, докато се получи лепкава смес. Притиснете я към дъното и стените на форма с подвижно дъно. Сложете в хладилника.
	За плънката: смелете всички съставки до гладка смес, като прибавяте вода/мляко, докато се получи кремообразна смес. Нанесете я равномерно върху коричката, като редувате няколко лъжици от сместа с няколко лъжици фъстъчено масло и го завъртате с лъжицата, за да се инкорпорира в другата смес. Сложете във фризера за цяла нощ, докато замръзне добре, след което оставете да се размрази малко преди сервиране.  
По желание може да гарнирате тортата със смлени ядки и шоколадов сос.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








