Турски рецепти с булгур

вход през zajenata.bg
252905

Сутляш с булгур

Необходими Съставки

булгур - 1 ч.ч.
прясно мляко - 500 мл
вода - 3 ч.ч.
сол - 1/2 ч.л.
захар - 5 - 6 с.л.
ванилия - 1 пакетче
краве масло - 30 г
канела - за поръсване

Начин на приготвяне

Измийте добре булгура и го отцедете. 

В тенджера загрейте водата със солта и прибавете булгура към нея. Похлупете тенджерата и оставете да ври така 30 мин, докато усвои водата. 

Добавете захарта, млякото и маслото. Сложете на котлона и варете още около 20 мин, като разбърквате от време на време. 

Отместете от котлона и прибавете ванилията, разбъркайте и поставете капака. 

Оставете да се охлади и разсипете в подходящи чаши или купички и поръсете с канела.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft