Сърми от прясно зеле

вход през zajenata.bg
Сърми от прясно зеле
admin
Добавена от: admin
10801
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

зеле - 1 бр.
кайма – 400 гр. свинска или телешка
лук – 2 глави
олио – 8 с. л.
хляб – 1 филия
яйца – 3 бр.
брашно – 1 с. л.
лимони
сол
черен пипер
индийско орехче
вода - 1 ч. ч.
зехтин – 1 с. л.  

Почистваме зелката и я поставяме във вряща подсолена вода, като омекне я изваждаме и поливаме със студена вода. Оставяме да се отцеди. Отделяме листата от кочана.

Приготвяме плънката от запържените в три супени лъжици олио нарязания на ситно лук, каймата, накиснатата среда на хляба, 1 яйце и подправките.

С нея завиваме сърмите, които поставяме в тенджера с останалото олио и заливаме с вода. Вари се до готовност.

Приготвяме сос от запърженото в зехтин брашно и 1 ч. ч. зелева вода .

Оставяме да поизстине и се прибавят разбитите яйца и лимоновия сок. Кипваме и заливаме готовите сърми.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft