Такава торта не бях яла, направо не мога да се спра, лапам като обезумяла, все едно никога не съм яла

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Такава торта не бях яла, направо не мога да се спра, лапам като обезумяла, все едно никога не съм яла
Такава торта не бях яла, направо не мога да се спра, лапам като обезумяла, все едно никога не съм...
alex
Добавена от: alex
38729
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 грама масло
1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
50 грама сушени бели гъби
1 голяма глава кромид лук
1 голям картоф
2 скилидки чесън
2 супени лъжици заквасена сметана
100 грама пресни печурки
1 супена лъжица брашно
мерен пипер, сол, магданоз

Залейте сушените гъби с вряща вода и оставете, докато се охладят. След това ги изсипете в гевгир, за да се отцеди течността, която може да запазите и да използвате при готвене на други ястия.

Нарежете запарените гъби на сламки, а пресните печурки превърнете в тънки плочки. Лука и чесъна обелете и накълцайте.
Сгорещете 2 супени лъжици от маслото в тиган, изсипете лука и чесъна, пържете ги в продължение на 4 минути. Тогава добавете гъбите и гответе до изпаряване на всичката течност. След това изсипете сушените гъби в съда и оставете на несилен огън за 8 минути.

Брашното разтворете в сметаната до еднородност и добавете сместа при гъбите. Разбъркайте много добре и овкусете със сол и черен пипер.
Обелените картофи нарежете на тънки кръгчета, които не изплаквайте и не поставяйте във вода, за да не се отмие нишестето.

Подмажете с масло дъното на тава и подредете в нея 1/3 от картофените резени. Намажете и тях с масло, подсолете и разпределете половината от гъбената плънка. Заравнете, сложете още 1/3 от картофите, и тях покрийте с масло, подсолете и разпределете още един слой от останалото количество гъби.

Най-отгоре подредете последните картофени кръгчета, поръсете ги със смлян червен пипер (сладък), покрийте с алуминиево фолио и поставете ястието във фурната при температура от 200 градуса.

След час отстранете покритието и върнете тортата за още десет минути във фурната, за да се запече и зачерви картофената повърхност.
Ястието се поднася топло и поръсено с накълцани листа пресен магданоз. Като допълнение може да сервирате заквасена сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft