Талятели путанеска

вход през zajenata.bg
Талятели путанеска
admin
Добавена от: admin
12900
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 консерви домати
3 с.л. доматено пюре
1 глава лук
5 големи скилидки чесън
1 чаша червено вино
зехтин
1 с.л. захар
1 голяма шепа черни маслини
6 филенца аншоа
голяма китка магданоз
шепа листа от босилек
400 гр. талятели
 

За доматения сос: нарежете лука на ситно и го задушете в малко зехтин и сол на вкус, докато омекне напълно. Нарежете на ситно скилидките чесън и ги добавете в съда с лука, заедно с доматите, доматеното пюре, захарта и червеното вино. Оставете сместа да заври, след това внимателно я варете на бавен огън за около 8 часа, докато сосът стане гъст и тъмен. Пюрирайте соса в блендер и го прецедете през фина цедка. Трябва да бъде доста гъст, така че добре да покрие пастата. Ако е прекалено рядък, поварете го още малко, докато намали обема си още малко. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Пригответе пастата според указанията на опаковката, а през това време довършете соса: накълцайте на ситно филенцата аншоа и внимателно ги запържете в малко зехтин, докато започнат да се разпадат, след това добавете доматения сос и разбъркайте. Разрежете маслините и ги добавете в соса. Най-накрая нарежете магданоза и босилека и ги добавете към соса. Когато талятелите са готови, разбъркайте соса в тях – сложете толкова количество, че да покрие пастата добре. Поднесете с малко червено вино и хрупкав хляб.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft