Тамалес

вход през zajenata.bg
Тамалес
admin
Добавена от: admin
27186
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За питките:
3 ч. ч. затоплено царевично брашно
3/4 ч. л. сол
4 1/2 ч. ч. хладка вода
За плънката:
1 с. л. олио
4 скилидки чесън (накълцани)
3 средно големи глави лук (накълцан)
4 домата (обелени и накълцани)
1 1/2 ч. ч. сварена леблебия
1/4 ч. ч. каперси
2 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
20 бананови листа или фолио с размери 25х25 см.
връвчици

Смесете брашното със солта. Постепенно прибавяйте водата като бъркате непрекъснато докато се получи гладко и лепкаво тесто. Оставете настрани за 10 мин. Запържете лука и чесъна в олиото докато лукът стане прозрачен. Прибавете доматите, леблебията, каперсите и подправките, разбъркайте добре и пържете на слаб огън 5 мин.
За да сглобите тамалес, навлажнете центъра от едната страна на банановия лист с част от соса. След това вземете част от тестото и с помощта на ръцете си оформете квадрат с размери 10х10 см. и дебелина 1 см. Поставете го в центъра на банановия лист. Изсипете част от соса в центъра на този квадрат, така че да оставите суха 2-см. ивица в продължение на целия квадрат. След това вземете друга част от тестото и оформете същия квадрат, който поставете върху първия и се уверете, че е покрил цялата плънка. Притиснете с пръст четирите страни на квадрата, за да запечатате добре краищата, така че плънката да не може да излезе. Завийте банановото листо около питката и го вържете с връв, така че да прилича на малък пакет.
Наредете тамалес в голяма тенджера, покрийте ги с вода, затворете с капак и задушавайте 1 ч. Ако водата намалее прекалено, добавете още. Не яжте банановите листа!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft