 
                
            
	1 кг телешка плешка
	1 ч.ч. телешки бульон
	2 стръка праз лук
	2 моркова
	125 г бира
	100 г дребен лук
	100 г бекон
	100 г печурки
	2 стръка целина
	30 г краве масло
	2 с.л. олио
	2 с.л. бяло брашно
	2 скилидки чесън
	1 ч.л. сол
	1 ч.л. смлян черен пипер
Загрейте олиото в тиган на умерена температура и изпържете нарязаното на хапки месо до златистокафяво, прехвърлете в тенджера. В същия тиган задушете за 3-4 мин. нарязаните на едро праз лук, моркови и целина. Сложете ги при месото заедно с нарязания на едро чесън. Излейте в тенджерата бульона и бирата, подправете със солта и черния пипер. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри около 60 мин., до омекване. Извадете месото и прецедете соса, зеленчуците използвайте за нещо друго. Сложете месото заедно с прецедения сос в тенджера. В тиган разтопете маслото на умерена температура, прибавете нарязаните на ивици бекон и гъби и целите главички дребен лук и задушавайте около 8-10 мин. Прехвърлете тази смес при месото. Разтворете брашното с малко студена вода и с разбъркване прибавете и него в тенджерата. Ако е необходимо, посолете и подправете с черен пипер. Оставете ястието да поври 2-3 мин. на умерена температура. Сервирайте топло и поднесете с картофено пюре.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








