Тестото ухае на масло, а кремът е нежен като кадифе! Крем пита с вкус на чийзкейк - новият кулинарен хит:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тестото ухае на масло, а кремът е нежен като кадифе! Крем пита с вкус на чийзкейк - новият кулинарен хит:
Тестото ухае на масло, а кремът е нежен като кадифе! Крем пита с вкус на чийзкейк - новият...
3961
Източник: За Жената
Тестото ухае на масло, а кремът е нежен като кадифе! Крем пита с вкус на чийзкейк - новият кулинарен хит:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятен деликатес от извара, който можете да приготвите за нула време.

Сладкишът е толкова вкуесн, че ще го правите няколко пъти седмично.

Всъщност напомня много класическата крем пита, но вместо пудинг, пълнежът е крем на основата на извара, така че вкусът се доближава до този на чийзкейка. Резултатът е нежен, кремообразен десерт, с крехка и трошлива коричка.

Ето продуктите за Крем пита с вкус на чийзкейк :

Крем пита с вкус на чийзкейк

Продукти:

За тестото:

  • 2 яйца
  • 100 г кристална захар
  • щипка сол
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • 4 супени лъжици заквасена сметана или кисело мляко
  • 500 г обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г масло

За пълнежа:

  • 400 г извара
  • 2 яйца
  • 100 г кристална захар
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • 1,5 супени лъжици царевично нишесте

За намазване

  • 1 яйчен жълтък
  • 1 ч.л. мляко

Приготвяне:

Добавете яйцата, захарта, солта и ваниловата захар в купа. Разбъркайте добре с тел.

След това добавете сметаната и разбъркайте добре.

В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с лъжица.

След това добавете маслото, като използвате вилица.

Разбъркайте с ръце.

Накрая добавете яйчената смес, разбъркайте с шпатула и омесете тестото с ръце.

маслено тесто

Снимка: YouTube

Увийте тестото в найлонов плик.

Поставете в хладилник за 20-30 минути.

Добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и нишестето в купа с изварата.

плънка с извара

Снимка: YouTube

Разбийте с пасатор до гладкост.

Разрежете тестото приблизително на една трета от дължината му.

Поставете по-голямата част от тестото във форма, покрита с хартия за печене, и го разпределете по цялата повърхност.

След това изсипете пълнежа с извара и го разпределете равномерно.

тесто с пълнеж

Снимка: YouTube

Разточете втората част от тестото и я нарежете на по-тънки ленти с назъбен резец.

Поставете тестото върху крема във формата на решетка и сгънете краищата.

решетка от тесто

Снимка: YouTube

Намажете краищата на сладкиша с жълтък, смесен с мляко.

Поставете тавата за печене в предварително загрятата фурна и печете 35-40 минути на 180°C.

изпечен сладкиш

Снимка: YouTube

След изпичане, поръсете десерта с пудра захар и сервирайте.

пудра захар на сладкиша

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парче сладкиш

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft