Тиквен пай с домашно тесто

вход през zajenata.bg
Тиквен пай с домашно тесто
admin
Добавена от: admin
4005
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 
500 грама брашно
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша во­да
1 чаена лъжичка сода бикарбо­нат
щипка сол
За плънката:
500 грама тиква
1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша счукани орехови ядки
2 супени лъжици разтопено масло
кане­ла
2 супени лъжици галета
 

За плънката: обелете тиквата, след което я настържете на едро ренде в купа. Добавете захарта, счуканите орехи, разтопеното масло и канела на вкус и разбъркайте добре сместа. 
За тестото: Разтворете содата в хладката вода, добавете олиото, солта и постепенно брашното, така че да се получи меко тесто. Омесете го добре, след което го разделете на две части. От всяка разточете по една кора, като се стараете едната да е с големината на формата, в която ще печете, така че да излиза и извън стените й. Поставете по-голямата кора в намазнената форма, поръсете с галетата, отгоре разпределете равномерно плънката. Покрийте с втората кора и обърнете краищата на долната кора нагоре, като прищипвате, за да се запечата добре плънката. Изпечете пая в загрята предварително умерена фурна (180 градуса), докато се получи прятна червена коричка. Готовия пай оставете да изстине, след което наръсете с пудра захар и нарежете. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft