Тиквеник за Бъдни вечер с ябълки и смокини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Тиквеник за Бъдни вечер с ябълки и смокини
Тиквеник за Бъдни вечер с ябълки и смокини
admin
Добавена от: admin
40439
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г точени кори
250 г тиква
50 г бадеми
50 г маргарин
10 сушени смокини
2 ябълки
1 ч.ч захар
1 ч.л джинджифил
2 щипки канела
2 щипки смлян бахар
маргарин за намазване

Обелете тиквата, почистете я от семките и я настържете. Загрейте маргарина в тенджера и изсипете в него тиквата, като я поръсите със захар и разбъркате добре. Налейте 50 мл топла вода и я задушете за 20 минути. Свалете я от котлона и я охладете.
Залейте смокините с топла вода и ги оставете да престоят 10 минути. След това ги нарежете на ситно. Обелете ябълките, почистете ги от семките, настържете ги и ги добавете към задушената тиква заедно със смокините. Подправете получената плънка с канела, бахар и джинджифил и прибавете към нея смлените с малко захар бадеми.
Взимайте от корите по три и ги наредете една върху друга, като всяка мажете с разтопен маргарин, след което ги разрежете на четири правоъгълника. Върху всеки правоъгълник поставете от плънката и завийте на руло, като краищата на корите мажете с мазнина и притиснете, за да може да се запечатат добре.
Наредете рулата в предварително намазнена тава и отгоре ги намажете с разтопен маргарин. Печете щрудела около 15-20 минути в предварително загрята на 180°С фурна. Поднесете тиквеника, поръсен с пудра захар!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft