Тази рецепта е проста и много вкусна. Приготвянето ще отнеме минимум време, а фурната ще свърши основната работа.
СТЪПКА ПО СТЪПКА РЕЦЕПТА:
Първо се приготвя „шапка“ за тиквичките, под която ще се пекат. Настържете суровите моркови на едро ренде.
Настържете кашкавала на ситно ренде.
Добавете няколко стръка ситно нарязан копър.
Пресовайте чесъна през преса.
Сега добавете заквасена сметана, майонеза и сол на вкус. Разбъркайте всичко старателно - „шапката“ за тиквичките е готова.
Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина 3-5 мм и ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене или силиконова подложка. Посолява се леко.
Поставете плънката върху всяко кръгче, удобно е да използвате чаени лъжички. Количеството пълнеж се изчислява за целия лист за печене на тиквички.
Сложете всичко във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 20 минути. Режим на фурна: горе-долу. След 20 минути включете режима на конвекция за 5 минути, за да се образува равномерна, апетитна коричка.
Сервирайте готовото ястие както топло, така и студено.
При сервиране можете да гарнирате с билки. Тези тиквички вървят добре с птиче месо, рибни ястия и зеленчукови салати. Като отделно ястие са чудесни за лека закуска.