Благодарение на текстурата си, тиквичките могат да придобият разнообразни вкусове. Един от най-добрите начини да ги приготвите е да ги направите по рецепта, подобна на френското месо.
Процес на готвене:
Приготвяне на тиквички
Не е нужно да белите тиквичките, просто ги надраскайте с вилица навсякъде - това ще помогне за по-доброто изпържване на зеленчуците.
Нарежете тиквичките на тънки филийки, сложете ги в дълбока купа, поръсете с черен пипер и сол. Оставете за 15 минути.
Приготвяне на панировката
В една купа се смесват 100 грама настърган кашкавал, ситно нарязан магданоз, яйца и червен пипер.
В друг съд смесете брашното и галетата.
Паниране и пържене
Потопете всяко парче тиквичка първо в сместа със сирене, а след това в панировката.
Запържват се в предварително загрят тиган по 4 минути от всяка страна.
Пърженето в кашкавалена панировка придава на тиквичките вкус, наподобяващ месо. Експериментирайте с различни подправки, за да получите всеки път ново ястие.