Тимбал с ориз и месо

вход през zajenata.bg
Тимбал с ориз и месо
admin
Добавена от: admin
8935
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. ориз
40 гр. масло
50 гр. гъби
1 връзка зелени подправки за супа
100 гр. шунка
200-250 гр. варено или печено месо
З бр. домати
1 с.л. (10 гр.) доматено пюре
магданоз
2 с.л. (20 гр.) галета
черен пипер
сол

Оризът се вари, докато омекне (без да се разварява), и след това се оставя да се изцеди.
Изчистените, нарязани на тънки филийки гъби и зелените пoдпpавки за супа се запържват в половината мазнина, добавя се малко вода и се задушават.
Прибавят се нарязаната шунка, ситно нарязаното месо, доматите, доматеното пюре и магданозът.
Всичко се задушава около 15 минути.
Подправя се със сол и черен пипер.
Долива се малко вода и сосът се излива през цедка в ориза.
Разстила се в намазана с масло и поръсена с галета форма за суфле.
В средата се прави "кладенче", в което се изсипва рагуто, и се покрива с тънък пласт ориз.
Поръсва се с галета, отгоре се поставят парченца масло и се изпича във фурната до златистожълто. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft