Вкусни торти и сладкиши с бишкоти

вход през zajenata.bg
248759

Тирамису от бишкоти

Продукти:

5 жълтъка

120 гр захар
50 мл ром (може както бял, така и червен)
30 мл Калуа (или друг кафеен ликьор)
250 мл сладкарска сметана
500 гр маскарпоне
36-40 бишкоти Савоярди (около 3/4 от големия пакет)
студено кафе, смесено с ром и захар, за напояване на бишкотите
Приготвяне:

• Жълтъците се разбиват със захарта, слагат се на водна баня и разбиването продължава, докато побелеят и се сгъстят.
• Междувременно се прибавят рома и калуата и всичко се разбърква.
• Смъква се от котлона и се разбива още 3-4 минути, докато започне да се охлажда.
• Маскарпонето се разбърква, докато стане кремообразно, а в друга купа се разбива сметаната.
• Към маскарпонето внимателно се добавя яйчната смес и всичко се разбърква добре.
• Последна се прибавя и сметаната, като всичко се смесва леко с помощта на шпатула или лъжица.
• Тук искам да отворя една скоба и да споделя, че съвсем спокойно можете да направите тирамисуто в тенджера.
• Тъй като нямах подходящ размер тортена форма (едната бе твърде малка, другата – твърде голяма), реших да използвам средно голяма тенджера.
• Облякох дъното й с алуминиево фолио, след което покрих и със свежо фолио.
• И тъй като тортата ще се поднесе обърната, реденето започва отзад-напред.
• Първо крем, бишкоти, крем, бишкоти, крем и се завършва с бишкоти.
• Накрая всичко се покрива с фреш и алуминиево фолио и се прибира в хладилник за през нощта.
• Преди сервиране тирамисуто се обръща върху поднос или чиния.
• Поръсва се обилно с неподсладено какао. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft