Торта Банана сплит

вход през zajenata.bg
Торта Банана сплит
admin
Добавена от: admin
10085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 чаши грахамови бисквити - натрошени
1 чаша захар
1/3 чаша разтопено масло
2 (225 гр) опаковки крема сирене, размекнато
1 (560 гр) консерва ананас на парченца, отцедени (запазете сока)
5 средно големи банана
2 чаши студено мляко
2 опаковки инстантен пудинг ванилия (без варене)
1 (225 гр.) опаковка сметана за разбиване (студена)
1 чаша накълцани орехи

 

Смесете грахамовите трохи, 1/4 чаша захар и разтопеното масло. Притиснете получената смес плътно към дъното на форма за печене с размери 22х33 см. и замразете за 10 минути. Разбийте крема сиренето с останалата 3/4 чаша захар с електрически миксер на средна скорост - така че да се получи пухкава смес. Нанесете сместа внимателно върху коричката и покрийте с ананас. Нарежете бананите в запазения ананасов сок (това ще ги предпази от покафеняване), след това ги отцедете и подредете върху ананаса. Налейте млякото в средно голяма купа. Прибавете пудинга на прах. Разбивайте с тел около 2 минути, докато сместа се сгъсти. Внимателно разбъркайте с 1 чаша от сметаната; нанесете получения крем върху банановия пласт. Покрийте с останалата разбита сметана и поръсете с орехите. Оставете в хладилник поне за 5 часа, най-добре за цяла нощ. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft