 
                
            Първи крем: 
1 л. прясно мляко
100 гр. нишесте 
100 гр. захар
1 ванилова захар
125 гр. масло 
Втори крем: 
500 мл. сметана 
200 гр. шоколад 
бисквити
малко ром
 
1. В по-малка тава за печене подредете бисквитите на един слой и ги намажете с малко мляко, смесено с ром. 
2. За първия крем поставете млякото на котлона да се загрее и добавете малко ром. В друга купа смесете захарта и нишестето с малко студено мляко, за да получите гладка смес. Когато млякото заври, добавете сместа с нишестето и на слаб огън бъркайте около 2 минути. В получения крем добавете маслото и излейте върху бисквитите. 
3. За втория крем на слаб огън загрейте сметаната, в която сте добавили нарязания шоколад, а когато той се разтопи, излейте върху първия крем и оставете тортата да се охлади. 
С това тортата е готова! Насладете се на вкуса й с чаша кафе или чай.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








