Лесни тирамису рецепти

вход през zajenata.bg
361219

Торта тирамису

Бишкоти Савоярди – 0,250кг
Сирене Маскарпоне – 0,500кг
Течна сладкарска сметана – 0,300л
Захар пудра – 0,250кг
Ликьор Амарето – 0,033л
Прясно мляко – 0,500л
Инстантно кафе /нес/ – 2 с.л.
Какао хигроскопично – за поръсване и гарниране на тортата

Сметаната и захарта се разбиват, след което се прибавят Маскарпонето и амарето. Млякото се смесва с кафето.

Бишкотите се топят в кафето и се подреждат в тортена форма.
Крема се разделя на две равни части. С първата част се намазват бишкотите наредени вече във формата. Нарежда се втори ред бишкоти, след което се намазват с втората част от крема.Така приготвената торта се оставя в хладилник при температура от 0-5 градуса за да стегне, след което се изважда от формата и се украсява /посипва/ с какаот

1
2
3 4 5 6 7 8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft