Тофу със зеленчуци и джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Диетична кухня
Тофу със зеленчуци и джинджифил
Тофу със зеленчуци и джинджифил
admin
Добавена от: admin
7663
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. тофу
100 гр. ориз
3/4 ч. л. сол
1 с. л. тъмно сусамово олио
1 с. л. чесън на прах
1 с. л. прясно настърган джинджифил
1 голяма червена камба
1 чаша зелен лук, нарязан
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. соев сос
1/4 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 с. л. сусам
1 чаша кълнове от репички

Сиренето Тофу се отцежда върху няколко слоя хартиени кърпи за около 10 минути. Нарязва се на кубчета.

Оризът се сварява, съгласно указанията. Към ориза се добавя 1/4 ч. л. сол и се разбърква с вилица.

2 ч. л. от олиото се загряват в тиган с незалепващо покритие. Добавят се чесънът, джинджифилът и чушката и се сотират за 3 минути. Добавя се 3/4 чаша нарязан лук, оцетът, соевият сос и се оставя на котлона за 30 секунди. Сотираните зеленчуци се махат от тигана, той се почиства и отново се намазнява съвсем леко или се напръсква със спрей.

Тиганът се поставя на средна температура. Отцеденото тофу се овалва в останалата 1/2 ч. л. сол и черния пипер. Поставя се в тигана и се готви 8 минути или докато стане златисто, като се обръща от всички страни. Сместа с чушките се връща в тигана и се разбърква около минута, докато се загрее. Ястието се поръсва с оставащата 1 ч. л. олио и със сусама. При севриране отгоре се поставят кълновете и оставащата 1/4 чаша лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft