Традиционна баница с две плънки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Традиционна баница с две плънки
Традиционна баница с две плънки
admin
Добавена от: admin
9722
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 листа кори за баница (средно дебели)
За първата плънка:
2 белтъка 
350 мл кисело мляко
200 мл олио
1 чаша (от 200 мл) брашно 
1 бакпулвер 
сол 
За втората плънка:
400 гр. сирене 
2 жълтъка
2 с.л. заквасена сметана
сол

Смесете всички съставки за първата плънка в купа. Белтъците не разбивайте, просто ги добавете в плънката и разбъркайте. В друга купа изсипете всички съставки за втората плънка и объркайте добре. За всяко руло са необходими по 5 кори. Сложете една кора върху работния плот я намажете с плънката с кисело мляко. Отгоре поставете втората кора и отново намажете с плънката. Повторете и с останалите три кори. Само на последната кора, която вече сте намазали с плънката с кисело мляко, разпределете половината от втората плънка и навийте всички кори на руло. 
Повторете и с останалите пет кори, така че да се получат две рула. 
Поставете рулата в намазнена тава, отгоре намажете с малко масло/олио и ги сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft