Турски кебап

вход през zajenata.bg
Турски кебап
admin
Добавена от: admin
33471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кебапа:
500 гр мляно месо и 1 яйце
1 глава кромид лук, ситно нарязан
50-60 гр хлебни трохи/галета
1 ч.л. сухи подправки на вкус
1/2 ч.л. сол
Освен това:
500 гр кромид, ситно нарязан
1 чашка ориз (150 мл)
100 гр моркови
1 с.л. сол
1/2 ч.л. риган
1 ч.л. микс от сушени подправки
1 дафинов лист
свеж магдоноз - няколко стръка

Сместа за кебапа се омесва, оформят се малки кебапчета или кюфтета и се пържат в загрято олио. 

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват в олио, докато кромидът стане прозрачен, а морковът омекне. Добавя се добре измитият ориз, запържва се малко с лука. Овкусява се с подправките, обърква се и се прехвърля в тава. Залива се с около 3 чаши вода (съотношение с ориза 1:3). Отгоре се подреждат кебапчетата (кюфтетата) и слагаме ястието да се пече на 200 градуса в затворена с фолио тава. В края на печенето, щом изври течността, фолиото се маха и ястието се оставя да се запече отгоре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft