Тутманикът на баба Марче

вход през zajenata.bg
Тутманикът на баба Марче
admin
Добавена от: admin
30916
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 кубче прясна мая
1 с.л. захар
300 мл топла вода
яйца
2 ч.л. сол
700 гр. брашно (приблизително)
80 гр. маргарин
80 гр. свинска мас
яйце и сусам за намазване и поръсване
300 гр. овче сирене (може и краве)

Захванете маята по обичайния начин в топлата вода - със захарта и лъжица-две брашно. 
Щом шупне, добавете яйцата, солта, брашното, и замесете гладко и мекичко тесто. 
Оставете го 20-тина минути да почине. След това го разделете на 6 топки.
Намажете тавата с масло. Всяка топка тесто разточете с големината на тавата. Разтопете маргарина и маста, и напръскайте със сместа всяка кора, след което поставете от натрошеното сирене. Редете така в тавата: кора, мас и маргарин, сирене, отново кора и т.н. Най-отгоре покрийте с последната кора. Нарежете тутманика на ромбове или парчета по желание. Наръсете отгоре с олио, намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. 
Оставете да втаса, докато тестото напълни тавата, след което пъхнете тутманика да се пече в предварително загрята фурна до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft