Фиадоне - сиропиран сладкиш със сирене
    
    
     
                
            
                13 Март 2012
            
            
            15299
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Формата се намазва с маслото и се набрашнява. Фурната се загрява на 180 С. Сиренето се раздробява с вилица, слагат му се грапата, лимоновият сок и кора и се бърка с лъжица, като се слагат яйцата едно по едно. Изсипва се във формата и се пече 35 минути.
	Сос: Млякото се кипва, сваля се от огъня, слагат се листата на всичката мента, оставя се да поеме аромата (10-15 минути) и се прецежда. Разбиват се жълтъците със захарта, добавя се млякото на тънка струя, като се бие непрекъснато с тел. Връща се на огъня, като се бърка с лъжица докато се сгъсти.
	Сладкишът се сервира горещ или студен, залят със соса.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








