Фокача с грозде и орехи

вход през zajenata.bg
Фокача с грозде и орехи
admin
Добавена от: admin
4994
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша зехтин + още малко за намазването
3 стръка пресен розмарин
1/2 чаша орехи, нарязани
2 чаши брашно + още малко за разточването
1 с.л. суха мая
3/4 чаша хладка вода
1 с.л. анасоново семе, смляно едро
1 1/2 ч.л. едра сол
2 с.л. захар
1 1/2 чаши червено грозде без семки

В тиган на умерен огън загрейте 1/4 чаша зехтин и запържете розмарина, докато зацвърчи. Махнете от огъня. Прибавете орехите и махнете розмарина. Оставете настрана. В купа объркайте 1/4 чаша брашно, маята и 1/4 чаша от водата. Оставете сместа, докато образува мехурчета - около 20 минути. След това прибавете анасона, 1/2 ч.л. сол, захарта, останалата 1/2 чаша вода и зехтина с розмарина и орехите. Добавете с бъркане и останалите 1 3/4 чаши брашно. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и омесете, докато стане гладко - около 10 минути, като добавяте по малко брашно, колкото да не залепва. Поставете готовото тесто в добре намазнена купа и обърнете вътре тестото, така че да се намазни цялата му повърхност. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си - около 1 час.
Сложете решетката на фурната в долния й край, а отгоре поставете тавичка за пица. Загрейте на 225 градуса.
Премесете втасалото тесто върху набрашнена повърхност. Разточете го на голям овал с дебелина около 1-1,25 см. Прехвърлете върху тавичката. Направете равномерни вдлъбнатинки по повърхността на тестото. Намажете го със зехтин. Притиснете гроздовите зърна във вдлъбнатинките и поръсете с останалата сол. Изпечете до златиста хрупкава коричка - 15-20 минути.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft