Царевичен кейк

вход през zajenata.bg
Царевичен кейк
admin
Добавена от: admin
7220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г консервирана царевица
пудра захар за поръсване
3 листенца чай салвия
4-5 яйца
1/2 ч. л. канела
1-2 ч. л. сусамово семе
1 пакетче ванилия на прах
1 ч. ч. захар
100 г разтопено масло
250 мл неподсладено кондензирано мляко
шоколадов топинг за украса
 

Царевицата се пюрира в блендер заедно с половината от кондензираното мляко.

Прибавя се разтопеното масло.

Слагат се захарта, ванилията и канелата.

Сместа се разбърква с яйцата и се изсипава в съд за печене.

Поръсва се със сусам и съдът се поставя в тава с вода в загрята на 220 градуса фурна.

Температурата на фурната се намалява на 180 градуса и кейкът се пече около 1 час

Изстиналият кейк се нарязва на квадратни парчета и се поднася украсен с листенца чай салвия, шоколадов топинг и пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft