Царицата на салатите

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Царицата на салатите
Царицата на салатите
admin
Добавена от: admin
52606
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 счукани скилидки чесън 
4 супени лъжици зехтин 
сока от 1 лимон 
2 ч.л. сос Уорчестър
1 супена лъжица горчица 
1,5 супена лъжица бял винен оцет 
4 яйца 
2 дебели парчета домашен хляб 
2 супени лъжици зехтин
100 грама прошутошунка
листа маруля 
50 грама пармезан 
сол, млян черен пипер
 


В повечето ресторанти рядко ще ви поднесат истинска Цезар салата по оригиналната рецепта от 1924 г. на Цезар Карден.
Карден бил известен италиански готвач, който напуснал страната си през 1920 г. в търсене на Американската мечта. Но пътят от Америка го отвел в Мексико, където отворил собствен ресторант. През 1924 г. измислил салатата наречена (на него) Цезар, а всъщност тя се приготвяла от неговите служители, за да
могат бързо да обслужат гостите (основно американци), преди да дойде основното ястие.
Салатата Цезар скоро станала популярно предястие, което постепенно добило известност в целия свят.
Днес пък, поради богатите си на хранителни вещества съставки, мнозина я считат за лесен обяд или вечеря.
Вероятно сте опитвали различни Цезар салати - често смесица от нищо и всичко, модерни варианти с различни (дори и ненужни) добавки. И вероятно много пъти сте се разочаровали.
За тези, които искат да вкусят най-близката до оригинала рецепта на царицата на салатите, предлагаме да си я приготвят сами у дома:

Нарежете хляба на кубчета и го подправете със зехтин, сол и млян черен пипер. Запечете хлебните кубчета 15 минути, докато се зачервят, а след това ги оставете да изстинат.
Сложете прошутото/шунката да се запържи 2-3 минути, докато стане хрупкава. Намачкайте чесъна с останалия зехтин и добавете лимоновия сок, соса Уорчестър, горчицата и оцета, след което разбъркайте добре. След това добавете в салатата нарязаните жълтъци от предварително сварените яйца и отново разбъркайте.
Поднесете салатата Цезар върху овкусените с горния сос листа маруля. Добавете кубчетата хляб, пушената шунка и пармезана, и поръсете с млян черен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft