Тези меки и ароматни питки се приготвят без никакво месене и се пекат само за 15 минути.
Те са идеални за сандвичи или като допълнение към предястия, а пенестата им текстура и отличителният им вкус ги правят любими на цялото семейство.
Пригответе ги лесно и бързо и се насладете на фантастичния резултат. Ето какво ви е необходимо за тези Царски самуни без месене :
Царски самуни без месене
Съставки (за 12 средни самунчета)
• 450 г брашно
• 10 г суха мая
• 400 мл топла вода
• 2 чаени лъжички сол
• 1 чаена лъжичка захар
• 30 мл олио
• 1 супена лъжица оцет
Приготвяне:
1.
2. Постепенно добавете брашното и разбъркайте, докато получите гладко, меко и леко лепкаво тесто, подобно на тесто за палачинки.
3. Покрийте купата и оставете тестото да ферментира на топло място за около 40 минути или докато удвои обема си.
4. Пригответе тава за печене, като я намажете с мазнина и я покриете с хартия за печене.

Снимка: YouTube
5. С помощта на голяма лъжица изсипете част от тестото върху тавата за печене. С друга лъжица притиснете тестото надолу и го оформете в кръгла форма.

Снимка: YouTube
Преди всяко гребване, потапяйте лъжицата във вода, за да се отделя тестото по-лесно и да не лепне.
6. Можете да направите по-малки или по-големи хлебчета, както желаете. Поръсете отгоре с малко брашно, а след това с вода за по-хубав вид.
7. Печете в предварително загрята фурна на 220°C за около 15 минути.

Снимка: YouTube
8. Посоченото количество дава 12 средно големи самуна, меки, ефирни и с прекрасен аромат.

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!













