Целувки Дъга

вход през zajenata.bg
Целувки Дъга
admin
Добавена от: admin
12804
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

(за около 200 целувки):
65 g. вода
250 g. захар
90 g. белтъка; на стайна температура
250 g. бадемово брашно
250 g. фина пудра захар
90 g. белтъка; на стайна температура
гел-боя, сладкарска (червена, оранжева, жълта, зелена, синя, лилава)
 

В дълбока касерола на умерен огън загрейте захарта (250 g) и водата (65 g.) до завиране. Оставете да поври, докато температурата стигне 115’C (сместа започне да образува меки мехурчета, може да измерите със специален сладкарски термометър). В купата на миксера започнете да разбивате белтъците (90g) на средна скорост, като бавно добавяте врелия сироп. Увеличете скоростта на разбиване до умерено бърза и бийте, докато сместа се охлади и белтъците оформят твърди и блестящи връхчета.
Смесете бадемовото брашно (250g.) и пудрата захар (250g.) в кухненски робот (блендер) и пулсирайте сместа, докато съставките са добре смесени; пресейте в голяма купа и заделете настрана. Когато целувчената смес е почти готова, добавете белтъците (второто количество от 90 g.). Така ще получите смес с вида и гъстотата на качамак.
Добавете целувчената смес в сместа с бадемите. Престанете да добавяте, когато двете смеси са хомогенизирани и добият вид на меласа.
Приготвяне на шприца:
Сложете малък кръгъл метален връх на шприц за еднократна употреба. С помощта на суха четка за рисуване внимателно нарисувайте по вътрешната повърхност на шприца (ръкава му) линии, използвайки течния цветен гел, които да са по цялата дължина на ръкава. Започнете с червено и по посока на часовникова стрелка продължете с: оранжево, жълто, зелено, синьо и лилаво.
Внимателно сложете целувченото тесто в ръкава на шприца. Шприцовайте целувките, като оформяте малки връхчета – след малко те сами ще спаднат до кръгла форма. Оставете целувките да почиват, докато ви се сторят напълно слегнали (оформени) и вече не са лепкави на пипане. Печете на 130 градуса за 10-тина минути. Оставете ги да изстинат, преди да ги прехвърлите върху кухненска решетка.
След като изстинат напълно, напълнете половинките целувки с ганаш, маслен крем или друг пълнеж. Най-добре е да консумирате 24 часа след пълненето им – така ще могат да омекнат и да поемат пълнежа.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft