Целувчен сладкиш с френско грозде

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Целувчен сладкиш с френско грозде
Целувчен сладкиш с френско грозде
admin
Добавена от: admin
17792
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г размекнато масло
180 г захар
1 ч.л. сол
1 шушулка бурбон ванилия
5 бр. яйца
500 г брашно
3 ч.л. бакпулвер
200-250 мл прясно мляко
За целувчената глазура:
4 бр. белтъка
1 ч.л. лимонтозу
500 г френско грозде

Включете фурната на 180 С. Разбийте маслото със захарта и бурбон ванилията. Добавете едно по едно яйцата в сместа и разбийте. Смесете брашното с бакпулвера и разбивайки редувайки го с млякото прибавете към сместа. Тестото не трябва да бъде прекалено течно, така че можете да използвате само 200 мл прясно мляко. Разсипете равномерно в тавата и го загладете.
Печете в гореща фурна 25-30 минути. Разбийте белтъците на твърд сняг със захарта и лимонтозуто. В 2/3 от белтъчната смес изсипете почистеното от дръжките френски грозде. Изсипете целувчената смес върху кейка, върнете обратно във фурната и печете още 25-30 минути. Извадете кейка и добавете останалата целувчена смес и върнете обратно във фурната за 10 минути като печете само отгоре докато глазурата придобие златист цвят.
Нарежете на квадратчета и сервирайте с мента.
Забележка: може да се използват други плодове, вместо френско грозде - например нектарини, ягоди и пр. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft