Чабата с маслини и сушени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Чабата с маслини и сушени домати
Чабата с маслини и сушени домати
admin
Добавена от: admin
12789
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 г прясна мая
50 г сушени домати в олио
3 с. л. зехтин
2 ч. л. сол
500 г бяло брашно
4 с. л. хладко прясно мляко
400 мл хладка вода
15 г прясна мая
350 г бяло брашно (3 ч. ч.)
200 мл хладка вода
70 г нарязани маслини (без костилки) 

Маята за закваската се разтваря в малко от водата. Брашното се пресява в голяма купа. Смесва се с разтворената мая и останалата вода. Оформя се твърдо тесто. Меси се около 5 минути, докато стане еластично. Връща се в купата, покрива се с намаслено фолио и се оставя на топло за 12 часа, за да се надигне и да започне да се свива.

Маята за тестото се разтваря във водата. Прибавя се към втасалата закваска. Разбърква се добре. Постепенно се добавя млякото. Бърка се с дървена лъжица (или с ръце). Прибавя се постепенно брашното, като се разбърква добре. (Тестото е много меко и не може да се меси върху маса.) Прибавят се солта, зехтинът, маслините и сушените домати. Покрива се с фолио и се оставя за 1-2 часа, докато си удвои обема.

Тестото се разпределя в три набрашнени тави, като се изсипва директно от купата. Поръсва се с брашно и с ръце се дооформя във вид на елипса. Втасва 30 минути на топло и се пече на 220°С 20-25 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft