Чесново пиле по френски

вход през zajenata.bg
Чесново пиле по френски
admin
Добавена от: admin
39326
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 лимон
1 голямо пиле ( около 1.6 кг)
2 дафинови листа
2 с.л. зехтин (олио)
1 с.л. ситно нарязан розмарин
40 големи скилидки чесън с люспите
300 мл пилешки бульон
300 мл бяло вино
сол и черен пипер

Разрежете лимона на две и поставете половинките във вътрешността на пилето. Вържете краката на пилето с дебел конец. Нмажете с зехтина и поръсете със сол, черен пипер и розмарин. Ппставете го в съд за печене с капак, добавете килидките чесън, виното и бульона. Покрийте с капака и печете в загрята до 190 градуса фурна 1 час и десет минути. Махнете капака и печете още около 20 минути или докато пилето стане златисто кафяво.
Извадете пилето от съда и оставете настрана. С решетъчна лъжица извадете половинта скилидки чесън и запазете цели. Останалите изчистете от люспата и пасирайте заедно с останалия от печенето сос.
Сервирайте пилето със соса и запазените цели скилидки чесън.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft