Чийзкейк-хапки с къпини - вкус само за ценители

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк-хапки с къпини - вкус само за ценители
Чийзкейк-хапки с къпини - вкус само за ценители
admin
Добавена от: admin
8176
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:

300 гр. бисквити

50 гр. орехи

150 гр. масло, разтопено

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

За плънката:

700 гр. крема сирене, размекнато

300 гр. захар

1,5 ч.л. екстракт от ванилия

4 яйца

100 гр. заквасена сметана

За заливката:

500 гр. къпини

200 гр. захар

50 мл вода

2 супени лъжици царевично брашно

4 супени лъжици вода

Загрейте фурната на 180 градуса. На дъното на фурната поставете тава, пълна с вряща вода.

За основата: покрийте тавата за печене (20х30 см) с алуминиево фолио и я поръсете я с малко разтопено масло.

В блендер смелете бисквитите и орехите, докато получите ситни трохи. Добавете разтопеното масло и отново смелете. Добавете ванилията.

Прехвърлете трохите в подготвената тава и с чаша с плоско дъно хубаво загладете слоя. Оставете настрана.

Разбийте крема сиренето, захарта и ванилията за крема, докато получите гладка смес. Добавете яйцата - едно по едно, биейки добре след всяко добавяне. Добавете сметаната и разбийте, докато се слеят.

Излейте плънката върху кората и загладете повърхността. Печете 45 минути, след което изключете фурната и без да отваряте вратичката, оставете сладкиша във фурната за още 10 минути. След това отворете вратата до половината и оставете сладкиша във фурната за още 10 минути. Извадете чийзкейка и го оставете да изстине напълно.

За соса: поставете къпините, захарта и водата в тенджера. Кипнете сместа и варете, докато се сгъсти - около 4-5 минути. В малка купа смесете го царевичното брашно с 4 супени лъжици вода, за да се получи рядка каша, а след това я добавете при къпините и разбъркайте. Оставете да се варят още 1-2 минути, след това изключете котлона и оставете соса да се охлади.

Залейте чийзкейка с къпиновия сос и го поставете в хладилник  да се охлади и да се слеят добре вкусовете - най-малко за 2 часа. Когато е готов за сервиране, извадете сладкиша от тавата с повдигане на краищата на фолиото. Махнете фолиото и с дълъг назъбен нож изрежете сладкиша на кубчета. Сервирайте.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft