Чудни френски охлювчета с крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Чудни френски охлювчета с крем
Чудни френски охлювчета с крем
admin
Добавена от: admin
19052
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.л. суха мая
2 яйца
1 ч.ч. топло прясно мляко
250 гр. масло или маргарин (половината за тестото - разтопено, а другата половина - размекнато, за крема)
1 ч.ч. захар (1/4 ч.ч. за тестото, а останалата част - за крема)
2-3 ч.ч. пшенично брашно
1-1,5 с.л. нишесте (за крема)
канела

Първо се приготвя кремът. Смесете добре мекия маргарин, захарта и нишестето. Не е необходимо да ги разбивате, достатъчно е да се смесят добре с вилица.
Започнете да приготвяте тестото. Натрошете маята (ако е прясна) в топлото мляко, добавете захарта, яйцата, половината от количеството брашно, разтопения маргарин и още брашно, така че да се получи меко еластично тесто.

Омесете го добре, след което започнете да оформяте охлювчетата:
Разточете тестото с дебелина един пръст, намажете го с приготвения вече крем. Кремът се нанася лесно с вилица. (Съвет: Разделете тестото и крема на 2-3 равни части, за да ви е по-лесно).


Навийте тестото на руло.


Нарежете го на на малки парченца. 


Подредете парчетата с разреза надолу. Не ги заглаждайте, не натискайте, просто ги сложете в тавата на разстояние. Покрийте с кърпа и изчакайте, докато охлювчетата не увеличат обема си двойно. Ако маята е достатъчно качествена, са необходими 40-60 минути.
Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете рулата вътре и намалете температурата на 180-200 градуса.


15 минути по-късно охлювчетата са готови. Много са вкусни топли!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft