Шарени кифлички

вход през zajenata.bg
Шарени кифлички
admin
Добавена от: admin
6225
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно

200 гр. кисело мляко

500 мл топло прясно мляко

1 кубче мая

3 чаени лъжички сол

3 чаени лъжички захар

50 гр. ленено семе

50 гр. мак

Плънка:

250 гр. масло

300 гр. шунка

250 гр. кашкавал

250 гр. извара

Покритие:

1 яйце

Замесва се тесто от брашното, солта, захарта, маята (предварително захваната в топлото прясно мляко), киселото мляко, останалото топло прясно мляко, мака, и лененото семе. Тестото веднага се разделя на две части, като от едната част се правят 10 малки топки. Всяка топка се разточва и се маже с масло, след което корите се поставят една върху друга, като на последната кора не се слага масло. От всички тези десет кори се разточва една голяма кора с дебелина 5 мм. Същото се повтаря и с втората част от тестото. Голямата кора първо се маже с извара, след това в средата й се подреждат парчета шунка и върху тях се разпределя кашкавалът. Навива се на руло и се нарязва на парчета с дебелина 1 см. Ако използвате формички за мъфини, парчетата трябва да бъдат с дебелина 3 см. Готовите кифлички се нареждат върху предварително намаслена тава, намазват се с яйце и се поръсват със сусам. Оставят се 2 часа на стайна температура и след това се пекат, докато се зачервят. 
Може да използвате и формички за мъфини, предварително намаслени, в които да изпечете навитите кифлички.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft