Шведска пица

вход през zajenata.bg
Шведска пица
admin
Добавена от: admin
14246
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Съставки за плънката:
500 мл прясно мляко
4-5 супени лъжици брашно и 1 чаена лъжичка смесени сухи подправки
70 гр. масло или маргарин
500 гр. гъби (мариновани печурки)
200-300 гр. кашкавал
Съставки за тестото:
500 гр. брашно
1 малка чашка олио
1 яйце
1 кубче мая
250 мл хладка вода (или по необходимост, в зависимост от брашното)

В дълбок съд поставяме брашното, яйцето, олиото, маята, захарта и солта и постепенно наливаме хладка вода, замесвайки меко тесто. След като е хубаво измесено, тестото се поставя в найлон и хубаво се затваря, така че да няма въздух в плика. Оставя се в хладилник, докато подготвим плънката.

Приготвяме сос Бешамел - запържваме брашното в олиото и разреждаме постепенно с млякото, добавяйки 1 с.л. от подправките, като непрекъснато разбъркваме, за да не загори. Когато сосът получи необходимата плътност, се сваля от огъня. Гъбите се запържват в маслото, добавят се в плънката и всичко хубаво се обърква със соса. След като плънката е готова, тестото се вади от плика и се разпределя в тавичка, намазана с малко масло. След това върху тестото се нанася плънката. Отгоре всичко се поръсва с настърган кашкавал и с малко кетчуп. Пицата се пече в предварително загрята фурна 30 минути на 180 градуса или докато се зачерви хубаво (в зависимост от фурната).

Совет- За да не ви залепва тестото, докато го нанасяте, защото е доста меко, намажете дланите си с малко мазнина.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft