Рецепти за шоколадови сладкиши

вход през zajenata.bg
229146

Шоколадов десерт

За тестото:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
3 бр. яйца
3 с.л. натурално какао
1 ч.ч. едро смлени ядки - орехи или лешници
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1/2 ч.л. сол
1 ванилия
100 г готварски шоколад – минимум 55% какао
125 г масло
За заливката:
100 г готварски шоколад
1/2 ч.ч. сметана - минимум 30% масленост

Как да го приготвим
На водна баня се разтопява шоколада, начупен на парченца заедно с маслото и се оставя да се охлади. В друг съд се разбиват яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. Добавя се внимателно охладената шоколадово-маслена смес и се разбърква до хомогенизиране. Пресява се отгоре брашното, разбъркано с какаото, солта, бакпулвера и ванилията и внимателно се разбърква. Добавят се ядките и се разбърква внимателно. Изсипва се сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, с размери около 20х30 см или в кръгла форма с диаметър 26 см. Пече се в предварително загрята фурна на 160 С за около 25 минути. С клечка за зъби проверявате готовността. Оставя се да се охлади напълно и чак тогава се изважда от формата.
През това време се приготвя глазурата. На водна баня се разтопява останалия 100 г шоколад, добавя се сметаната и се разбърква до хомогенизиране. Залива се изстиналия сладкиш и се нарязва с остър нож на квадратни или триъгълни форми.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft