 
                
            
	1 ч.ч. масло
	1 ч.ч. захар
	4 яйца
	1 ч.л. ванилов екстракт
	340 гр накълцан полусладък шоколад
	2 ч.л. бакпулвер
	2 1/4 ч.ч. брашно
	1/2 ч.ч. червено вино
	4 с.л. горчиво какао
	Загрейте фурната на 170 С градуса. Намазнете подходяща тавичка.
	В голяма купа смесете маслото, захарта и яйцата и разбивайте, докато получите гладка и кремообразна смес. Прибавете ванилията и разтопения на водна баня шоколад и разбъркайте. Прибавете и виното и разбъркайте, но не твърде много. Прибавете и какаото и отново разбъркайте. В малка купа смесете пресятото брашно и бакпулвера. После прибавете към яйчната смес.
	Печете в предварително загрятата фурна за 45 минути до 1 час. Оставете да изстине и сервирайте, леко поръсен с какао или пудра захар или с топка ванилов сладолед. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








