Шоколадов сладолед с портокалови корички и орехи
    
    
     
                
            
                31 Август 2012
            
            
            7505
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Яйцето се разделя на белтък и жълтък. Поставяме на водна баня шоколада да се разтопи. Вече разтопен, прибавяме жълтъка и разбъркваме добре до хомогенна смес. След около 3 мин. прибавяме сухото мляко, меда и нес кафето, разтворено в малко водичка. Разбъркваме добре. Получава се гъста шоколадова смес, която оставяме да се изстуди.
	Разбиваме белтъка и меда на сняг. Смесваме и разбъркваме двете смеси, като прибавим настърганите портокалови кори и орехите.
	Поставяме сместа във фризера. След 40-50 мин. изваждаме и разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. След 30 мин. разбъркваме още веднъж и оставяме пак във фризера. След около 2 часа сладоледът е готов за консумация.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








