 
                
            
	200 гр. качествен черен шоколад (70% какао)
	200 гр. масло
	300 гр. сварени и обелени кестени (може и консервирани)
	200 гр. захар
	200 мл прясно мляко
	3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
	1 с.л. бренди/коняк/ликьор (най-добре с вишнев аромат)
	2 ч.л. екстракт ванилия
	1 чашка силно кафе
	1 консерва вишни в сироп (отцедени и почистени от костилките – запазете няколко за украса)
	За крема:
	200 мл. гъста сметана
	2 с.л. пудра захар
	1 с.л. коняк (по желание)
	1 ч.л. ванилов екстракт
	За сиропа:
	Течността от вишните
	1 ч.л. вишнев ликьор (вишновка)
	1 лъжичка пудра захар
	 
	Загрейте фурната на 150 градуса. Разтопете шоколада и маслото в стъклена или керамична купа на водна баня. Разбийте белтъците до твърд сняг. Междувременно сложете останалите продукти за тортата в блендера и смелете до напълно гладка смес. Подгответе форма за торта с подвижно дъно и намажете с масло, след което покрийте дъното с хартия за печене. След като шоколадът и маслото се разтопят, излейте ги в блендера при останалите продукти. Прибавете тази смес към разбитете белтъци, объркайте добре и добавете вишните. Излейте сместа в приготвената форма. Изпечете за 1 час (проверете след 45-тата минути) до готовност – проверете със суха клечица. Оставете тортата да се охлади във формата, след това покрийте и прехвърлете в хладилник. Пригответе сиропа, като поставите всички продукти в дълбок тиган и варите на бавен огън, докато се сгъсти. Оставете настрана.
	На следващия ден разбийте сметаната, добавете коняка и захарта.
	Извадете тортата от формата, разрежете и напълнете със сметановия крем. Украсете с отделените вишни, сиропа и пудра захар.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








