Шоколадови макрони със сорбе от маракуя

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шоколадови макрони със сорбе от маракуя
Шоколадови макрони със сорбе от маракуя
admin
Добавена от: admin
6245
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За макроните:
100 гр. белтъци
10 гр. белтък на прах
120 гр. бадемово брашно (фино смлени бадеми)
200 гр. фина пудра захар (специална такава за приготвяне на глазури)
25 гр. обикновена пудра захар
25 гр. какао на прах
За сорбето:
150 гр. пудра захар
200 мл. вода
200 мл. пресен сок от маракуя (може да го замените с всякакъв плодов сок по Ваш вкус)
щипка куркума за цвят (или капка сладкарска боя с цвят по желание)
 

Отделете белтъците и ги дръжте в купа, покрити с табла или малко домакинска хартия на стайна температура за поне 48 часа. Пресейте бадемовото брашно с пудрата захар. Разбийте с миксер отделените белтъци с белтъчния прах, докато започнат да се образуват връхчета. Бавно добавяйте фината пудра захар и продължете разбиването, докато цялата захар се поеме от белтъка и сместа стане лъскава. Не разбивайте повече от необходимото, защото макроните ще се получат сухи. Добавете какаото, смлените бадеми с пудрата захар и добре ги хомогенизирайте с белтъчната смес. Напълнете сладкарски пош с част от сместа и поставете обикновен малък връх. Шприцовайте кръгове с диаметър около 4 см. Загрейте предварително фурната на около 150 градуса. Оставете макроните на стайна температура за минимум 45 минути, докато по повърхността им се образува коричка. След това печете за 15-20 минути. Може да се наложи да завъртите тавичката или да я преместите на по-долна скара по време на печенето, в зависимост от фурната. Извадете готовите макрони от фурната и ги оставете да се охладят напълно, преди да ги отстраните от тавата. Ако са залепнали по хартията за печене, просто навлажнете с малко вода долната страна на хартията и след това ги отстранете от нея.
За сорбето от маракуя:
Загрейте пудрата захар с водата в касерола на средна температура. Разбърквайте сместа, докато захарта се разтвори. Увеличете температурата и оставете сместа да поври няколко минути, докато заприлича на сироп. Отстранете от огъня и охладете. Щом изстине, прибавете вътре сока от маракуя и куркумата (боята). Прехвърлете сместа в специален съд за приготвяне на сладолед и замразете според инструкциите. Евентуално, ако не разполагате със специален съд, може да сложите сместа в купа и да я поставите във фризер за около час. Отстранете от фризера и разбийте добре с миксер. Отново върнете във фризера за още час и повторете горните стъпки два или три пъти, докато получите гладката консистенция на сорбе. След това оставете във фризера да се втвърди. Сложете 1 чаена лъжичка от сорбето върху един от макроните и покрийте с втори. Повторете процедурата до изчерпване на продуктите. Поднесете веднага, или евентуално замразете макроните, след това ги слепете със сорбето и веднага замразете, ако няма да поднасяте десерта веднага.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft