Ще се влюбите от първата хапка: сочна орехова торта с кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ще се влюбите от първата хапка: сочна орехова торта с кафе
Ще се влюбите от първата хапка: сочна орехова торта с кафе
admin
Добавена от: admin
39104
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
3 белтъка
2 цели яйца
7 супени лъжици захар
1 бакпулвер
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици галета
200 гр. счукани орехи
За сиропиране:
200 мл прясно мляко
2 супени лъжици турско кафе
За крема:
3 жълтъка
3 пудинга от шоколад
100гр. шоколад за готвене
200 гр. захар
3 супени лъжици ликьор с вкус на кафе
650 мл прясно мляко
200 гр. масло
3 супени лъжици ром

Първо се сварява кремът. Белтъците се разбиват с миксер и се добавят към млякото, в което сме разтворили трите пудинга и захарта. Кремът се вари на слаб огън, докато се сгъсти и след това към него се добавя шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Кремът се оставя да се охлади и след това се ароматизира с рома, ликьора от кафе и маслото, и се разбива с миксер, докато стане гладък. 
За тестото първо се разбиват белтъците със захарта и след това се добавят целите яйца. Когато сместа хубаво бухне, миксерът се изключва и се добавят брашното и галетата заедно с бакпулвера. Бърка се с дървена лъжица до хомогенност и накрая се добавят смлените орехи. Блатът се пече в кръгла тава с диаметър 28 см, покрита с хартия за печене. Изпеченият блат се оставя малко да се охлади, след което се сиропира със смес от свареното мляко с кафе (сложете кафето млякото и загрейте в микровълнова почти до кипене). Тортата се украсява по желание.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft