Щрудел с печени зеленчуци

вход през zajenata.bg
Щрудел с печени зеленчуци
admin
Добавена от: admin
13849
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 тиквички
1 голям патладжан
1 голяма червена чушка
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
половин опаковка замразен артишок (само сърцевината)
6 листа кори за баница
зехтин
настъргано сирене Пекорино Романо
комбинация от сирена на вкус – прясна моцарела, настъргано сирене Фонтина (или друг вид по-меко сирене), пекорино и пр.
настърган кашкавал и черен пипер за поръсване
 

Нарежете зеленчуците на кубчета, поръсете ги със зехтин, сол и черен пипер и ги изпечете на 220 градуса, докато омекнат и станат златисти. Докато станат зеленчуците, дръжте корите за баница покрити с навлажнена кърпа, за да не се изсушат! Започнете да редите корите една върху друга, като мажете всяка с малко зехтин и поръсвате с пекорино (може и обикновен кашкавал).
Когато поставите и последния лист, разпределете отгоре му изпечените зеленчуци, като оставите бордюр от около 5 см. Поръсете с комбинация от настъргани сирена. Подвийте оставеното ръбче върху зеленчуците, после внимателно навийте на стегнато руло, започвайки от дългата страна на корите.
Отгоре наръсете със зехтин, след това с настърган кашкавал и черен пипер и изпечете за около 20 минути на 200-220 градуса – до златисто.
Оставете щрудела да се охлади малко, преди да го разрежете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft