Ябълков кекс с хрупкав топинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Ябълков кекс с хрупкав топинг
Ябълков кекс с хрупкав топинг
admin
Добавена от: admin
107204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 ябълки
1 ч.ч. захар, непълна
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
2/3 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. олио

за топинга:
1 ябълка
1/3 ч.ч. орехи
2 с.л. овесени ядки, фини
2 с.л. кафява захар

От продуктите за тестото пригответе кексова смес по стандартния начин - разбийте яйцата със захарта, след това добавете постепенно мазнината и киселото мляко, заедно с разтворената в него сода и канелата. Започнете да добавяте брашното при непрекъснато разбъркване. Най-накрая разбъркайте внимателно в сместа нарязаните на парченца обелени ябълки и нарязаните на по-едро орехи. Изсипете тестото в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс, а отгоре поръсете с топинга - приготвен от нарязаната ябълка, объркана с другите съставки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft