 
                
            
	4 ябълки
	1 ч.ч. захар, непълна
	2 яйца
	2 ч.ч. брашно
	1 ч.ч. кисело мляко
	1 ч.л. сода за хляб
	1 ч.л. канела
	2/3 ч.ч. орехи
	1/2 ч.ч. олио
	за топинга:
	1 ябълка
	1/3 ч.ч. орехи
	2 с.л. овесени ядки, фини
	2 с.л. кафява захар
От продуктите за тестото пригответе кексова смес по стандартния начин - разбийте яйцата със захарта, след това добавете постепенно мазнината и киселото мляко, заедно с разтворената в него сода и канелата. Започнете да добавяте брашното при непрекъснато разбъркване. Най-накрая разбъркайте внимателно в сместа нарязаните на парченца обелени ябълки и нарязаните на по-едро орехи. Изсипете тестото в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс, а отгоре поръсете с топинга - приготвен от нарязаната ябълка, объркана с другите съставки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








