Ябълкова тарта

вход през zajenata.bg
Ябълкова тарта
admin
Добавена от: admin
12680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г бутер тесто
4 бр. ябълки
3 с.л. пудра захар
1 с.л. масло
2 щипки канела
За крема:
2 ч.ч. прясно мляко
4 бр. жълтъци
100 г пудра захар
30 г брашно
кората на един лимон

Намажете тавата с масло. Сложете тестото в тавата и го разтегнете малко към краищата докато покрие стените на тавата остане малко извън нея. Премахва се тестото, което е останало извън тавата и се усуква (ще се използва за декорация). Надупчете тестото с една виличка. Нарежете ябълките на тънки парченца и ги сложете във вода или ги полейте с лимонов сок, за да не почернеят. За приготвянето на крема ви е нужна една малка тенджера, в която трябва да се свари млякото с лимоновата кора и канелата. Смесете брашното и захарта, и после добавете и жълтъците. Разбъркайте ги докато се получи една гладка смес. Изсипете го в тенджерата с млякото и го варете около 5-6 минути без да спирате да бъркате. Оставете да поизстине малко, отстранете лимоновата кора и го изсипете в тавата върху тестото. Наредете нарязаните ябълки в кръг, докато покриете целия крем. Слага се в предварително загрята фурна на 200 С и се пече в продължение на 20 минути, докато почне да се зачервява отгоре. Изважда се от фурната, поръсва се със пудра захар, по краищата се слага усуканото тесто и пак се връща във фурната за 10 минути. След това се изважда и се оставя да изстине преди сервиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft