Ягодов мус с грис

вход през zajenata.bg
Ягодов мус с грис
admin
Добавена от: admin
11459
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г ягоди (малини или друг сочен плод)
1 1/2 кафени чашки грис
1 1/2 кафени чашки захар

От почистения и измит плод се изстисква сок, който се съхранява на студено в закрит стъклен, порцеланов или емайлиран съд. Месестата част от плода се залива с 4 чаени чаши вода и се вари десетина минути, след което се пасира. Течността се поставя на огъня да заври заедно със захарта. Прибавя се на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът и се вари, докато се образува гъста каша. Остранява се от огъня и се смесва с предварително изцедения сок. Сместа се охлажда до 30-35С (около телесната температура) и се разбива с миксер на пухкав крем. Приготвеният мус се разпределя в купички, охлажда се и се поднася.
Десертът може да се приготви и с друг сочен плод - например малини, горски ягоди, къпини и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft