Панирани кашкавалени топчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Панирани кашкавалени топчета
Панирани кашкавалени топчета
admin
Добавена от: admin
108216
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр настърган кашкавал
8 равни с.л брашно
яйца
1 кафена лъжичка бакпулвер
олио за пържене

Към настъргания кашкавал се добавят яйцата, смесеното с бакпулвера брашно и се обърква лепкаво тесто. Сместа се прибира за 20-30 минути в хладилника. От охладената кашкавалена смес с мокри ръце се оформят топчета колкото орех, които се пържат в загрято обилно количество олио до зачервяване. Отцеждат се върху кухненска решетка или домакинска хартия, след което се поднасят със сос по желание.
С намокрени в купичка с вода ръце оформяте топчета с големина на орех.

Сипете в тигана олио като за пържени картофи.

Пържат се в горещо олио до получаване на лека златиста коричка, така че да останат сочни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft